Voi credeţi că totul e uşor

Tot timpul am dispreţuit persoanele care nu ştiu să aprecieze munca. Acest tip de persoane cred că totul e uşor şi că orice ai face tu nu este greu. Oameni buni, a întreţine un blog necesită timp. A scrie un articol necesită timp. Oricât de mare sau oricât de mic ar fi, nu e tocmai uşor să îl scrii. Să pui un clip sau un link, da, e uşor, însă până când dai de el sau până când il găseşti îţi pierzi minute bune. O recomandare ar trebui să o luaţi ca pe un mic cadou. O ştire nouă, scrisă de cineva care în loc să se culce a stat să se documenteze în trei locuri pentru a scrie ce trebuie, ar trebui apreciată! O temă wordpress făcută de cineva care a stat ore întregi pe zi la ea şi apoi a fost oferită gratuit la download e un lucru extraordinar.

Voi, cei care încă vă mai pierdeţi timpul pe hi5 lăsând şi cerşind comentarii, vorbiţi despre munca unui blogger, dar uitaţi că acum câteva luni vă rugaţi de un prieten să vă facă un profil pe un amărât de site (a se citi “haifaiv”)?

A pune reclamă pe blog înseamnă a îţi fi răsplătită munca. Linkul şi bannerul ăla din sidebar nu a fost pus ca să se îmbogăţească peste noapte o persoană. Nici ca să te irite pe tine. A fost ca tu să îi apreciezi munca. Butonul ăla cu steluţe de la un anumit articol, link-ul ca articolul să fie trimis pe stumble sau bligg nu a fost pus de pomană. Şi formularul ăla de comentarii la fel. Totul a fost pus ca persoanele ce se aseamănă cu tine să îi aprecieze munca. Un articol nu se scrie in 5 minute! Atât îţi ia ca să il citeşti, însă te-ai gândit că acele 5 idei expuse pot mânca câteva ore de muncă? Probabil că nu.

Un blogger ca el sau ca ea, care munceşte cu adevărat, ce poate preţui mai mult decât un comentariu în care se apreciază munca depusă, un link pe blog sau click-ul pe 5 stele amărâte?

Dar nu, pentru voi aşa cum Delia e artistă pentru că ştie să îţi atragă priviri atunci când se mişcă pe scenă, aşa şi bloggerii sunt nişte ipocriţi, iar efortul depus de ei nu poate fi apreciat nici măcar printr-un comentariu.