Visul de acum 5 ani & visul de azi

Acum 5 ani imi doream sa ajung fotbalist. Eram visator, imi placea fotbalul, nu ma atrageau banii, vroiam doar sa ajung, sa trec de primul pas. Primii pasi sunt cei mai grei. Ajungi fata in fata cu alti fotbalisti, intr-un meci oficial. Nu trebuie decat sa progresezi, sa exersezi incontinuu. In timpul acesta ma atrageau tot felul de meserii. Majoritatea imi treceau prin cap, insa in niciuna nu puteam gasi pasiunea.

In paralel cu primul meu vis, doream sa fiu avocat, contabil sau chestii de genul. Acum nu imi mai place deloc aceasta “meserie”. Se spune ca avocatii sunt inteligenti. Este adevarat, este o placere sa ii aperi pe cei care merita, sa iti castigi respectul fata de altii, dar pur si simplu nu ma atrage. Imi place sa ajut oameni, dar nu in acest sens. Dupa inca putin timp ajungeam sa imi placa din ce in ce mai mult filmele, actorii, serialele. Vroiam sa fac un film, sau sa joc intr-unul. Si acum mi-as dori asta, doar ca nu in totalitate. Desi sunt niste filmele chiar de tot rasul, atat de prost facute, incat nici nu imi vine sa cred. Nu stiu ce creier ar avea unul care ar regiza astfel de filem, in fine. Actoria chiar este frumoasa.

Dupa ce a aparut o bariera in drumul catre primul meu vis am ramas total dezamagit. Sportul imi placea la nebunie, dar pasiunea nu ma putea ajuta pe acest domeniu. De atunci si pana acum inca m-am gandit la ceva, insa nu trebuie sa cauti o pasiune, va veni ea singura la tine, iar tu nu trebuie decat sa o pretuiesti. Inca visez sa fiu autor/ editor la un ziar/ revista, sau chiar sa am propriul meu “colt”. Inca visez sa devin programator, sa invat mai mult php, CSS si design. Inca ma mai gandesc sa urmez un drum jurnalistic sau sa ajung la o facultate de marketing. Asta va ramane drumul cu cea mai mare prioritate.

Visele si dorintele evolueaza. In ambele sensuri ale cuvantului, unii ne dorim sa “zburam”. Optimisti, acest lucru inca ramane in mintea noastra. Dar noi nu avem nevoie decat de sanatate si vointa, iar apoi totul poate deveni realitate. Pentru ca cineva ce nu a ajuns nu stiu unde, mi-a spus: “Daca iti doresti cu adevarat sa ti se intample un vis, atunci acesta va deveni realitate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *