Tenis, tenis şi iar tenis

Mamei mele îi place să se uite la orice fel de sport. E de înţeles, având în vedere că în tinereţea ei a fost campioană naţională la canotaj. De fiecare dată când vin acasă, TV-ul merge doar pe EuroSport, GSP, Dolce Sport, Digi Sport şi etc. Nu contează că e fotbal, baschet, handbal, ski, patinaj artistic, box, gimnastică, hochei, rugby, poker?!? – un fel de sport să fie şi TV-ul să funcţioneze.

Dar, cel mai mult îi place tenisul. Îi place atât de mult încât se trezeşte dimineaţa la 2, la 4 – indiferent de oră, fiindcă n-ar pierde pentru nimic în lume vreun meci cu Djokovic care-l bate pe Federer sau Federer care ia bătaie de la Nadal. Iar, când ne trezim, noi, restul familiei, abia aşteaptă să ne povestească, cu lux de amănunte, cum a decurs meciul de tenis. Deci, ea, practic, trăieşte tenisul…

Mamei îi mai plac şi animalele. Avea într-o vreme o colecţie diversificată de fel şi fel de animăluţe. Acum i-au mai rămas doar un câine maidanez (Charlie l-a botezat), o broască ţestoasă şi doi porcuşori de Guineea ( Ying şi Yang – că unul e alb şi altul e negru). Plus o pasăre care vine zilnic la geam să o hrănească.

Azi, după-masă, o duminică liniştită şi enervant de plictisitoare pentru mine, stăteam la masa din bucătărie şi ciripeam pe Twitter. În celălalt capăt de masă era fratele meu mai mare, cu laptopul lui, se uita la ceva serial online. Mama era şi ea prin bucătărie, îşi făcea ceva de lucru. Apoi, o văd că se îndreaptă către uşa de la sufragerie cu nişte morcovi proaspeţi raşi şi feliaţi în mână – mergea să hrănească porcuşorii de Guineea. Deschide uşa sufrageriei şi dintr-o dată se aud numai chiţăituri disperate ale pocuşorilor, iar mama exclamă:

Hiiii, a#d&b¤%lj…!!! şi uşa rămâne întredeschisă în urma ei.

Ce-i??? strig eu alarmată, dar nu mă aude.

Eu mă uit la frate-miu. El se uită la mine. Ce naiba s-o fi întâmplat? Ne gândeam doar că moare unul dintre porcuşori. El îşi pune pe pauză serialul, eu las Twitterul deoparte. Ne ridicăm de la masă şi ne grăbim să ajungem în camera alăturată să vedem care-i baiul.

Mama, ce-i? Ce s-o întâmplat?

a#d&b¤%ljadal#&, zice ea.

CEE?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *