Să fii simplu e cel mai greu lucru

Dacă stăm bine să ne gândim, nimeni nu este simplu. Am ajuns să depindem de aşa de multe lucruri în viaţa noastră, încât nici nu ne-am putea imagina o zi, o săptămână, fără un telefon mobil sau un laptop/calculator. Totuşi, înainte de a avea tot ce ne înconjoară în viaţa curentă, aceste lucruri ni se păreau inutile. Asta pentru că nu au intrat în “mâna noastră” şi nu le vedeam decât la celelalte persoane, puţine la număr. Din păcate, multe, chiar foarte multe lucruri de care depindem, ne strică. De la e-urile din diverse mâncăruri, până la radiaţiile telefonului mobil. E uşor să fii simplu? Nu, deloc!

Te-ai gândit vreodată că eşti prea agitat? Poţi rezista o zi stând singur, nu contează unde, încercând să-ţi găseşti liniştea interioară? Pentru mulţi dintre noi acest lucru este greu, iar asta este grav. De ce? Pentru că vom ajunge ca nişte roboţi. Ne vom scula dimineaţa, vom uita de exerciţii şi chiar de spălatul pe dinţi şi ne vom duce la job sau vom urma o altă rutină asemenea. Nu vom mai putea sta locului. Vom deveni agresivi, ne vom distruge pe noi înşine. Vom fi ca nişte câini turbaţi închişi în cuşti.

Timp de noi când o să avem? Când vom încerca să fim simpli? Dar mai mult, când vom realiza cu adevărat ce este simplitatea?