Plăcerea de a descoperi ceva nou

Ce simţi atunci când descoperi ceva nou nu poate fi descris în cuvinte. Este o plăcere de neuitat şi doreşti să o ai în sufletul tău cât mai des. Fie că e o poezie, o carte, o melodie, un album, un articol, o pasiune sau orice altceva, toate te duc într-un “meleag” nou, cucerindu-l încetul cu încetul.

Dacă lucrezi asemenea unui robot, te trezeşti dimineaţa, bei cafeaua, te duci la servici, vii acasă, te uiţi la televizor, iar apoi te culci, nimic mai mult, rămâi un om aproape la fel cu cel de acum o lună sau chiar un an. Totul se petrece la fel ca un joc pe computer. Ai ajuns la un nivel şi nu mai reuşeşti să treci de el. În viaţă însă cu greu îţi dai seama când avansezi şi când nu. Zilnic încerci lucruri identice, mergi pe acelaşi drum, te plângi că nu-ţi iese, dar nu încerci ceva nou.

Plăcerea de a aduna noi informaţii şi de a învăţa noi lucruri nu trebuie să piară niciodată. Dacă nu o simţi, e posibil să ai un sentiment de frustrare mai tot timpul în tine. De multe ori mi se întâmplă ca seara să regret tot ce am făcut în cele peste cinci ore ce tocmai au trecut şi să-mi zic că de mâine mă apuc de ceva nou. A doua zi însă mă trezesc fără niciun chef, sunt plictisit şi fac ce-am făcut şi ieri, urmând un şir de câteva ore, din când în când apărând o ştire pe care arunc ochii, o dau mai departe, iar dacă e interesantă, o bifez pe lista “O să mă uit în detaliu mai încolo”, care, defapt, se transformă în “Cele mai tari link-uri peste care o să mă uit de abia atunci când va fi prea târziu”.

Cea mai mare greşeală e să faci ceea ce nu îţi place. Eu unul, nu vreau să citesc ce nu mă încântă, nu vreau să ascult ce nu-mi “încălzeşte” sufletul, nu vreau să învăţ materia care nu-mi place. Tot timpul există o scuză, dar oriunde există şi o alternativă. Când n-am de ales din ce vreau eu, caut ce-mi place mai mult din lucrurile respective, las regretele în urmă, mă pun pe treabă, termin totul cu bine, iar apoi îmi văd de drum 🙂

Plăcerea de nou îmi revine în sânge şi îmi promite un viitor interesant, plin de eşecuri, care nu reprezintă decât întunericul din tunel, iar succesul lumina de la capătul acestuia.