Lacomia e una dintre cele mai mari probleme

Imi plac filmele de toate tipurile, in special comediile si cele cu jafuri sau cu cu mafioti. Nu prea ma uit la filmele Horror, deoarece nu le inteleg sensul. Mai bine ma uit la un SF sau la un Thriller. Vizionez aproape in fiecare zi la un documentar legat in special de jafuri si de inchisori, respectiv evadari. Gasesc ceva aparte in ele, ma “fascineaza” in adevaratul sens al cuvantului. Mi-au ramas in minte zeci de jafuri, de la planul de hartie pana la ultimul pas facut in banca, zeci de nume de mafioti sau persoane ce au planuit tot felul de spargeri, care de care mai interesante.

In mintea mea persoanele de genul sunt inteligente, mai ales cele care fac totul ca la carte, fara sa se lase vreo urma sau vreun pic de sange. Dar, pana la urma toti sunt prinsi. Cei mai fraieri se toarna intre ei pana la ultimul arestat, altii se duc singuri sa se predea, insa, de cele mai multe ori, lacomia este una dintre cele mai mari probleme. Ori nu le-au ajuns banii luati, ori devin hapsani si cheltuiesc jumatate din suma furata in nici o saptamana, ori nu sunt atenti la cele mai mici detalii.

Din pacate asta nu li se intampla doar lor, ci si noua. Exista vorba: “Nemultumitului Dumnezeu ii ia darul“. Asa ni se intampla tuturor, insa ne-am gandit vreodata ca putem pierde intr-o clipa mult mai mult decat avem? Lacomia poate duce uneori la moarte, sau chiar mai mult de atat, duce la distrugerea si celor din jurul tau (vezi ce am spus mai sus).

Cand e vorba de filme cu jafuri, The bank job si Inside Man ocupa un loc aparte in topul meu. Documentarele despre jafuri si evadari sunt la fel de interesante, mai ales cand inca nu se stie exact ce s-au intamplat cu diferite persoane ce nu au fost prinse de autoritati.

Daca ar fi sa imi amintesc de cineva care mi-a ramas in minte in urma unui documentar l-as alege pe Martin Cahill. S-a facut si un film, The General, in 1988, insa acesta nu prea respecta povestile si documentarele facute despre el. Martin Cahill a fost destept, nu a fost prins, insa a fost omorat. Nu s-a lacomit, insa a asteptat destul de mult, iar ghinionul nu l-a ocolit.

Voua va plac filmele/documentarele de genul?