Ingrasamant plante apartament

Toate plantele si copacii, ca orice organisme vii, au nevoie de alimentatie. Nutrientii necesari pentru cresterea, inflorirea si rodul plantelor, sunt preluati din sol, apa si aer.  Fara fertilizarea corecta si in timp util, plantele de apartament cresc lent si inceteaza sa infloreasca. Toate plante de interior au nevoie de o fertilizare activa in aprilie-octombrie. In primavara si vara, o data pe saptamana sau de doua ori, au cu siguranta nevoie sa fie tratate cu ingrasaminte complexe, organice sau anorganice. De regula, in timpul iernii, in perioada de repaus, cele mai multe plante isi incetinesc cresterea si chiar se incadreaza intr-o „hibernare”. In aceasta perioada trebuie sa fie hranite mult mai rar,  o data pe luna sau la o luna si jumatate. Plantele suculente nu sunt deloc udate sau hranite in aceasta perioada.

Incepand cu luna aprilie, plantele si florile de apartament necesita nu numai udarea mai frecventa, ci si fertilizarea mai frecventa. Tipul de ingrasamant potrivit,  ramane la alegerea ta. Ingrasamintele complexe lichide sunt foarte populare. Exista ingrasaminte pentru o inflorire mai luxurianta, care accelereaza cresterea plantelor. Daca nu stii de unde sa cumperi ingrasamant plante apartament, intra in magazinul online si alege ceea ce crezi ca este potrivit pentru plantele tale de interior. Ingrasamintele complexe universale sunt potrivite pentru toate plantele de apartament. Ingrasamantul pentru plante de interior, este cel mai bine ale in functie de tipul plantelor , cum ar fi pentru inflorire, pentru liane, pentru plante suculente, pentru orhidee etc.

Tipuri de ingrasamant plante

Exista o intreaga linie de ingrasamant plante, in functie de sezon. Unele sunt folosite pentru a restabili aspectul arborilor si arbustilor (inclusiv coniferelor) dupa ce au trecut iarna grea. Acest tip de ingrasaminte au rolul de a elimina arsurile solare si efectele inghetului sever. Altele sunt folosite ca pansamente eficiente in timpul sezonului de crestere, iar un set complet diferit de ingrasaminte,  este destinat pregatirii plantelor pentru iarna: cresterea rezistentei pe timpul iernii, inainte de intrarea in hibernare. Cunoasterea caracteristicilor ingrasamintelor este necesara pentru aplicarea corecta asupra plantelor. Ingrasamintele pentru plante,  permit mentinerea sanatatii plantelor din gradina si evitarea cheltuielilor pe instrumente si tratamente inutile. Pentru a cumpara ingrasaminte pentru plante de calitate, poti intra pe site-ul magazinului online de specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *