Încrederea în sine

De fiecare dată când încercăm să facem ceva ne întrebam: sigur o să fie bine ? sau, dacă nu îmi iese cum mi-am propus?

Încrederea în sine este felul în care obişnuieşti să gândeşti despre propria persoană,aprecierea proprei persoane ,prin gândirea pozitivă – vă determină succesul datorită puterii de a prevedea ceea ce îţi va putea influenţa speranţele, aspiraţiile, acţiunile şi neprevăzutul din planurile tale.

De multe ori tot auzim de la parintii noştrii : „ai luat notă mică, normal … eşti proastă , nu ai luat examenul x … eşti proastă” sau în momentul în care ne ducem la parinţii noştrii plini de idei, aşa cel puţin sunt ai mei, de fiecare data îmi prezintă partea proastă… „dacă aş fi în locul tau nu aş face aşa pentru că nu e bine” şi atât. Dar niciodată nu mi-au dat o idee mai bună de face altceva decât ceea ce mă gândisem, doar mi-au tăiat avântul ăla pe care mi-l luasem.

De cele mai multe ori cuvântul „prost/proastă” îl auzim şi în cercul nostru de prietenii „mă, dar mare prost mai eşti” , „hai să-l sunăm şi pe prostu’ ăla de X ” etc. De cele mai multe ori acest cuvânt te pune pe gânduri când eşuezi în ceva, mai ales dacă îţi este repetat mai mereu de părinţi … „sunt proastă, am picat examenul, au dreptate ai mei ”.

De curând am întalnit un om, un bărbat mult mai mare ca mine, care m-a facut să văd lucrurile altfel. Încrederea care mi-a acordat-o şi micile complimente pe care mi le facea de fiecare dată când ne întâlneam m-a facut să vad altfel lucrurile, să am încredere în mine

Am început cu gândirea pozitivă, deciziile proprii, apoi treptat treptat mi-am recâştigat âncrederea în mine. De fiecare dată când îmi propun ceva reuşesc, pentru că gândesc pozitiv, apoi dacă ar fi să eşuez… tot răul spre bine.

Încrederea în sine este singura care îi poate ajuta pe oameni să meargă mai departe, indiferent de ce trăiesc.