Elimina concurenta

Aseara, m-am apucat sa recitesc cartea lui Donald Trump – Cum sa devii bogat. Mi-am luat un caiet, unde mi-am notat tot ce era esential la capitolul pe care tocmai il citeam. Apare o intrebare esentiala: “Altcineva poate sa faca munca mea mai bine decat mine? Cunoaste-te pe tine insuti si cunoaste-ti concurentii. Daca sunt mai buni decat tine, trebuie sa oferi ceva ce ei nu au.”

Mie imi vine in minte o intrebare: de ce sa nu elimin concurentii? Eu pot sa ofer siteului meu de exemplu, ceva in plus ce un concurent nu are. Astfel, incep o campanie si cumpar un spatiu pentru un banner care sa atraga atentia pe siteul concurentului meu. Bannerul respectiv va atrage vizitatorii concurentului, iar acestia vor intra pe siteul meu si vor vedea ceva in plus. Daca am un forum de exemplu, ei se vor inregistra la mine, deoarece am acel “ceva in plus”. Astfel, respectivul concurent nu poate fi eliminat?

Aici apare o noua nedumerire: de ce sa investim bani intr-o campanie publicitara pentru un concurent mai mic decat mine? Majoritatea vizitatorii lui au auzit cu siguranta de siteul meu. Mai merita sa bagi niste bani intr-un banner care nu iti va aduce multe benificii? Mai bine investesc intr-un concurs de exemplu sau organizez o intalnire …

So … concurentii pot fi eliminati?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *