Diferenta dintre “am nevoie de tine” si “am nevoie de ajutorul tau”

Un mare defect al meu a fost (si poate inca mai este) faptul ca obisnuiesc sa acord o mana de ajutor oricui. Totusi, in incercarea de a deveni un jeg de om (scopul vietii mele) trebuie sa imi schimb putin prioritatiile.

Azi am chef sa dezbat subiectul prezent si in titlu, diferenta dinte “am nevoie de tine” si “am nevoie de ajutorul tau”.

Acum ceva timp am fost luat in surprindere de o fosta colega cu care nu prea am avut si nici nu am tangente care mi-a zis, citez, “am nevoie de tine”. Primul lucru care a trecut prin mintea mea tipic barbateasca a fost ceva la modu “ea fata, eu baiat, are nevoie de mine, e clar! … Vrea sa ma intrebe daca imi place cum s-a tuns.”. Apoi a urmat cu “trebuie sa-mi faci…”, moment in care deja mi-am pierdut tot interesul asupra subiectului.

Din ceea ce am spus mai sus pot reiesi doar 2 intelesuri asupra expresiei “am nevoie de tine”:

1) Trebuie sa te implici, e nevoie de minim 2 persoane iar ambele au de castigat.

2) Mie imi e prea lene asa ca fa-mi tu treaba pentru ca tie iti e usor iar eu nu mai trebuie sa muncesc.

De asemenea “am nevoie de ajutorul tau” poate avea 2 intelesuri:

1) Am nevoie de ajutorul tau, am ceva de facut si e nevoie de minim 2 persoane si eu singur (evident) n-am cum sa duc sarcina la bun sfarsit.

2) Am neaparata nevoie de ajutor, am incercat deja tot ce am putut iar tu esti printre putinele persoane in care am incredere.

Date fiind cele de mai sus, va rog ca din prezent sa nu ma mai stresati cu nevoie voastre daca eu n-am nimic de castigat. Nu-mi pasa de problemele voaste si nu am nici pretentia ca voua sa va pese de problemele mele. Moare ma-ta si tu nu stii de unde sa-i inchiriezi un popa? Cauta pe google, nici eu n-am de unde sa stiu.