Criminal de ocazie

Poate unii dintre voi imi citesc elucubratiile de pe pagina de facebook si astfel imi cam stiu parerea despre legea eutanasierii, dar pentru ceilalti doi cititori ai blogului voi mai scrie cateva randuri.

Cum spuneam si pe site-ul de socializare haideti sa facem un exercitiu de imaginatie si sa ne inchipuim ca in locul haitelor de caini, la ghena, am fi intalnit o gasca de ursi. Oameni buni deja nu mai vorbim de caini ca animale domestice, vorbim de salbaticiuni, de animale care din lipsa hranei au devenit agresive si si-au redescoperit capacitatea de a vana. Romania are o problema grava cu maidanezii, iar problemele grave nu pot fi rezolvate decat prin masuri radicale. Stiu, e ciudat ca aceeasi oameni care anul trecut votau impotriva legii eutanasierii au votat invers de data asta la presiunea presei, strazii, dar asta e alta poveste.

Stiu ca nu sunteti toti de acord cu mine, nici nu mi-am propus asta, dar mi se pare incredibila si de neinteles violenta verbala cu care incearca “iubitorii” de animale sa ne convinga pe noi ceilalti, pacatosii, ca legea eutanasierii e de fapt un genocid canin. Oameni buni nu spune nimeni ca vor fi eutanasiati toti cainii din Romania ci numai cei fara stapan care, prin dragostea de care dati dovada, deocamdata doar la nivel declarativ, vor scapa daca vor fi adoptati.

Nu cunosc date oficiale, dar daca la nivelul Bucurestiului sunt in jur de 100000 de maidanezi presupun ca in toata tara or fi vreun milion. Din 20 de milioane de romani, “iubitori” de animale or fi vreun milion. Luati frate cate un catel acasa si uite cum scapam de caini maidanezi, ca de Gica contra suntem satui.

O alta ineptie care vad ca se perpetueaza in randul taberei anti-eutanasiere e ca legea ar fi de fapt sustinuta din razbunare… Am vazut si ascultat interviuri cu parintii lui Ionut, copilul omorat de caini… Razbunare?! Cred ca glumiti! In afara de durerea pierderii unui copil n-am simtit nimic altceva. Cred ca singurul lucru pe care si-l doresc e ca nimeni sa nu mai treaca printr-o astfel de tragedie.

Apropo, cati dintre voi, “iubitorii” de animale, aveti copii? Nu stiu daca ati asistat vreodata la masacrul savarsit de o haita de caini asupra unei pisici maidaneze? Eu am vazut un astfel de spectacol si nu exagerez cand spun masacru pentru ca trei caini trageau in parti diferite din biata pisica pana cand a obtinut fiecare cate o bucatica! Imaginati-va cum, dintr-o intamplare nefericita, in locul pisicii ghinioniste ar fi fost copilul vostru si poate atunci veti intelege prin ce trec parintii lui Ionut!

Va doresc vise placute!