Cele doua tabere

Nu stiu cati dintre voi au sesizat, dar de la o vreme incoace tarisoara asta cu forma de caras se rupe in doua la fiecare fenomen mioritic disecat mediatic. Se spune ca din contradictii se naste progresul, dar la noi parca se naste prematur si o mierleste imediat cum da cu ochii de ma-sa. Opiniile diferite sunt bune, intotdeauna au fost, dar atata timp cat provin din cugetare individuala, cand ne sunt induse atunci nu mai e bine. Stiti cum se spune

M-ai mintit o data sa-ti fie rusine, m-ai mintit de doua ori sa-mi fie rusine.

Stiu, cu atatea influente din exterior e aproape imposibil sa-ti construieti o parere personala despre orice subiect, dar macar incearca. O sa ti se para misto, garantez. Va fi ca-n bancu’ ala cu Bula si mersu’ pe bicicleta, prima data inveti sa mergi, apoi inveti sa mergi c-o mana, apoi fara maini, iar cand ti se urca talentul de mare biciclist la cap vei merge fara dinti, dar vei castiga experienta.

Aaa si inca ceva, toata lumea din tara asta, dar absolut toata lumea e de-o profunzime de m-a spart. Bai oameni buni profunzimea se dobandeste prin cunoastere, prin studiu, nu e nativa cum ati crede multi dintre voi. Fiti superficiali, dar fiti sinceri, vorba unuia din iubitii femeii invitata sa-si sustina pledoaria la procesul lui Don Juan din Calomniile mitologice ale lui Octavian Paler, “toti prostii sunt profunzi”.