Ce lucru poate fi mai trist, decât să ai o nevastă grasă?

Ce lucru poate fi mai trist pe lume, decât să ai o nevastă grasă? Ştii tu, povestea clasică: e frumoasă, e bengoasă, hai la tine-acasă, să… Şi îţi place să… cu ea; atât de tare încât o iei de nevastă. Şi, după ce-ţi toarnă un urmaş, se transformă într-o scroafă sau, după caz, vacă de-a binelea, care nu mai are nimic în comun cu femeile ‘regular’.

Şi nu vrei s-o părăseşti, că aveţi un copil ca soarele, pe care-l iubeşti ca pe ochii din cap; care merită să trăiască într-o familie întreagă şi normală – mă rog, cât de normală poate fi o familie formată dintr-un bărbat şi-o vacă. Şi nu mişcă vaca nimic, în scopul de a redeveni femeie. Stă toată ziua şi cam în orice moment, indiferent ce face, rumegă şi lucrează în continuare să atingă forma unui terranoid perfect.

Dar se poate chiar mai rău de atât: se poate ca vaca ta să se considere specială, ca vaca Milka. Că una e vaca mov, în toată lumea. Şi Milka ar putea gândi, cu mintea ei crescută din hamburgeri dubli, că e poetă. Şi nu-i neapărat rău lucrul acesta, că oricum toate poetele sunt urâte şi/sau grase, dar când poeta ta scrie în 2022 versuri care au mai fost scrise de altcineva în 2020, e o problemă.

Se poate lucru mai trist pe lume, decât să ai o nevastă grasă, hoaţă şi poetă wanna-be? Se poate! Se poate ca şi tu să ai o meclă de vagonetar ieşit din tura de noapte şi să fii şi tu un poet wanna-be hoţ, care scrie poezii scrise de alţii înainte.