Cât de mult te concentrezi asupra obiectivelor tale?

Acum trei zile am terminat cartea “Calea împlinirii personale“, de Todd Duncan – luată de la Editura Amaltea. O lectură plăcută, interesantă, plină de pasiune şi entuziasm. Vine de la un om care a trecut prin multe etape în viaţa sa, ajungând de la un dependent de alcool şi cocaină la un om cu o firmă de succes, pentru ca mai apoi să ajungă aproape în faliment şi să revină.

Ieri mi-am dat seama cât este de important să te concentrezi asupra a ceea ce vrei şi îţi doreşti din tot sufletul. A te concentra înseamnă a te gândi tot timpul la asta şi la a te lupta pentru fiecare centimetru ce te poate aduce mai aproape de victorie. Mult timp stăteam implicat în 5 proiecte şi lucram la ele jumătate de oră pe săptămână, însă mă întrebam de ce nu merg, de ce e lumea aşa de rea, de ce eu nu pot. Cunoaşteţi perfect situaţia şi cred că aţi trecut la rândul vostru prin asta sau chiar încă mai sunteţi.

Atunci când vrei un singur lucru şi te gândeşti numai la asta, e imposibil să nu îţi vină idei care să te ajute în drumul spre succes. Trebuie doar să te detaşezi puţin, iar asta se face cu o evadare din lumea tehnologiei: citeşte, aleargă, stai în natură şi aşa mai departe.

Am decis să mă focusez şi să acord prioritate în maxim două direcţii. Când vrei mai multe, crezi că lucrezi mai mult, însă este o diferenţă enormă între calitate şi cantitate